Într-o lume în care nu doar persoanele vârstnice au nevoie de îngrijire ci şi…clădirile, unul dintre simbolurile municipiului de pe Târnava Mare, Turnul Trompeţilor foto aşteaptă donaţii din partea tuturor celor interesaţi de vestigiile urbei vechi de aproape 750 de ani.

Iniţiativa strângerii de fonduri pentru respectivul scop a aparţinut TDL Mediaş şi a fost salutată vineri, în cadrul unei conferinţe de presă de Gerhardt-Servatius Depner, din cadrul Bisericii Evanghelice Sfânta Margareta, proprietarul turnului.

Potrivit acestuia sunt necesari pentru lucrările de renovare a Turnului Trompeţilor circa 140.000 lei, din care s-au strâns mai puţin de zece la sută.

Turnul Trompeţilor din Mediaş musteşte de legendă. Se spune că ar fi al doilea turn din lume ridicat înclinat, după celebrul turn din Pisa. Acesta are o înălţime de 68,5 m, iar construcţia sa a început cu cinci secole în urmă. Iniţial, construcţia se dorea a rivaliza cu turnul Sfântului Ştefan din Viena, motiv pentru care, înainte de finalizare a mai fost înălţat cu încă trei etaje, ceea ce l-ar fi mâniat pe Dumnezeu care a înclinat turnul. Denumirea respectivă şi-a primit-o de la faptul că în vârful acestuia a fost construit un punct de observaţie, de unde un trâmbiţaş alerta

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

unul dintre simbolurile mediaşului aşteaptă donaţii pentru “însănătoşire”  unul dintre simbolurile mediaşului aşteaptă donaţii pentru “însănătoşire”

Ultima oră

Comentariul meu