Penultimul plecat în contratimpul individual, slovacul Maros Kovac a realizat un timp cu o secundă mai bun decât italianul Omar Bertazzo din echipa pro-continentală Androni Giocattoli, care a câştigat ultima etapă a Turului Austriei și care părea favorit şi în etapa Prolog a Turului Ciclist al Sibiului. Astfel, tricoul galben, îi revine slovacului, care va fi primul la start vineri, 12 iulie în etapa I a Turului Ciclist al Sibiului, spre Bâlea Lac.

Maros Kovac a străbătut traseul în trei minute şi jumătate (3’30’’75), Omar Bertazzo a avut 3’38’’83 iar Christian Helmig 3’40’’64. Davide Rebellin (de la CCC Polsat) s-a clasat numai al unsprezecelea, fiind devansat cu numai două zecimi de secundă de Stefan Schumacher (Christina Watches-Onfone).

Cicliştii au parcurs traseul de 2,4 kilometri prin centrul istoric al Sibiului plecând la distanţă de un minut unul de altul şi au căutat să facă un parcurs cât mai rapid într-o cursă contra-cronometru derulată sub ochii publicului numeros.

Conducerea clasamentului s-au schimbat pe rând: la un moment dat părea că liderul va rămâne Constantino Zaballa Gutierez de la Christina Watches-Onfone), vice-campion al Spaniei în 2009 şi câștigător al Turului Asturiei în 2010. Primul loc a fost apoi ocupat de luxemburghezul Christian Helmig.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

tricoul galben al turului ciclist al sibiului a fost câștigat de slovacul maros kovac  tricoul galben al turului ciclist al sibiului a fost câștigat de slovacul maros kovac

Ultima oră

Comentariul meu