Sibienii care locuiesc în cartierul Turnişor se vor putea bucura în toamna acestui an de un loc de joacă ce urmează să fie amenajat în Piaţa Iancu de Hunedoara.

 

În luna august Primăria va promova o procedură de achiziţie de noi echipamente pentru locurile de joacă din municipiul Sibiu, suma alocată din bugetul local fiind de 558.000 de lei.

 

Noile echipamente vor fi utilizate pentru mobilarea locurilor de joacă de pe Valea Săpunului, strada Mirăslău, strada Lungă, cel din zona Interex, strada Siretului, strada I. Neculce, Aleea Artileriştilor, strada Luduş, în parcul Sub Arini şi pentru amenajarea noului loc de joacă din cartierul Turnişor, în Piaţa Iancu de Hunedoara.

 

Peste 1,6 milioane de lei investiţi în locurile de joacă în ultimii trei ani. Pe lângă modernizarea străzilor şi reţelelor, Primăria a avut în vedere în ultimii trei ani modernizarea locurilor de joacă existente, dar şi crearea unor noi astfel de spaţii.

 

În perioada 2010 – 2013, municipalitatea a alocat 170.000 de lei pentru reparaţii şi întreţinerea celor 28 de spaţii de joacă din municipiul Sibiu şi aproximativ 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de noi echipamente pentru locurile de joacă.

 

În 2011, noile echipamente de joacă au fost instalate în locul de joacă de pe Aleea Buia, cel de pe Bulevardul Vasile Milea, cel de pe strada Bihorului, cel de pe strada Rahovei, cel de pe strada Plugarilor şi cel de pe Aleea Fântânele. În 2011 a fost creat un nou loc de joacă pe Bulevardul Mihai Viteazu.

 

În 2012 suma alocată pentru achiziţii a fost de 457.536,34 lei. Echipamentele achiziţionate au fost amplasate în parcul Ţiţeica, în parcul Tineretului, pe Aleea Streiu, pe Valea Săpunului, în cartierele Reşiţa şi Ţiglari şi pe Aleea Haiducului. Şi în 2012 a fost creat un nou loc de joacă şi anume cel de pe strada Ştefan cel Mare.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ma intreb oare cat mai trebuie sa astepte copii nostrii care isi doresc un loc de joaca in spatele cecului pe Vasile Milea pe vechea parcare cu plata.Copii nostri parca sunt invizibili pentru cei din primarie.In fiecare zi se strang in fosta parcare cel putin 15-25 copii care nu au un loc de joaca cum au alti copii din alte cartiere.iar cel mai apropiat loc de joaca este pe Mihai Viteazu.Ce trebuie sa facem noi parintii sa beneficiem si noi de un loc de joaca pentru copiii nostri? Sau sunt alte interese care noi probabil nu le stim ca teren de construit loc de joaca este