Licitația de înființare de noi rute, cu ajutor de stat, de la Sibiu spre Paris nu a avut nicun ofertant până joi, 10 iulie-termenul limită de depunere de oferte, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Sibiu (CJS).

Vicepreședintele CJS, Ioan Banciu, care este și președintele comisiei de  selecție a ofertelor, a declarat că  pentru destinațiile Paris, Dormund  va fi reluată licitația, întrucât companiile nu au avut suficient timp la dispoziție.

Aceasta este cea de-a doua licitație cu ajutor de stat lansată de CJS și Aeroportul Internațional de la Sibiu (AIS), la care nu si-a depus oferta nicio companie aeriană, după ce miercuri, 10 iulie, nici pentru detinațiile spre Italia (Roma, Milano, Veneția) nu au existat oferte.  Pentru acestea din urmă, termenul de licitație a fost prelungit până la 30 septembrie, la solicitarea unui operator aerian, iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 1 octombrie.

De asemenea, marți, 9 iulie, ruta spre Londra a fost câștigată de WizzAir, singurul  ofertant, care, dacă va îndeplini toate condițiile tehnice transmise de Comisia Europeană, va opera pe ruta Sibiu-Londra (Luton) bisăptămânal, de la finele acestui an.

Ajutorul de stat pe care Comisia Europeană l-a aprobat pentru AIS are o valoare totală de 2,8 milioane de

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

nici rutele sibiu-paris sau sibiu-dortmund nu au fost ofertate de operatorii aerieni. cjs va relua licitațiile  nici rutele sibiu-paris sau sibiu-dortmund nu au fost ofertate de operatorii aerieni. cjs va relua licitațiile

Ultima oră

Comentariul meu