Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi, la Sibiu, ca Regiunea Centru nu este cea mai dificila de gestionat in perspectiva regionalizarii si a dorit sa precizeze ca el nu este un sustinator al Sibiului ca viitoare capitala. „N-am spus niciodata ca sustin Sibiul. Ambele municipii, Sibiul si Brasovul, au fiecare propriile atuuri in aceasta lupta”, a declarat Dragnea la debutul dezbaterii publice privind procesul de regionalizare, ce se desfasoara in sediul Bibliotecii judetene Astra.

Dragnea a tinut sa precizeze ca nu si-a propus sa inlocuiasca `centralizarea Bucurestiului` cu o centralizare locala, concentrata in jurul viitoarei resedinte a regiunii. „Sibiul si Brasovul au din perspectiva populatiei o perceptie relativ egala. Sigur, nu acest sondaj e singurul criteriu care sta la baza desemnarii viitoarei resedinte regionale”, a mai spus Dragnea, referindu-se la sondajul comandat in regiune privind locul viitoarei resedinte regionale. Conform acestui sondaj, romanii din aceasta regiune ar prefera Brasovul ca si resedinta regionala in proportie de 28,7%, in timp ce pentru Sibiu s-au pronuntat 25,7%.

La dezbaterea de la Biblioteca Astra participa presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, primarul Klaus Johannis, mitropolitul Laurentiu Streza, precum si primari si functionari din administratia locala din judetele Sibiu si Alba. Vineri se va mai

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

dragnea: n-am spus niciodata ca sustin sibiul  dragnea: n-am spus niciodata ca sustin sibiul

Ultima oră

Comentariul meu