Vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la Sibiu, joi, 11 iulie, pentru o dezbatere pe tema regionalizarea și descentralizarea României, a declarat că aceste dezbateri, care vor continua și în alte orașe din țară, au rolul de a definitiva proiectul Guvernului pe regionalizare, care ar putea fi făcut public opiniei publice în forma sa finală până la sfârșitul lui septembrie.

 

De asemenea, Dragnea a adăugat că Sibiul este un candidat serios la titlul de capitală de regiune, însă, aceste decizii se vor lua spre finalul procesului de regionalizare.

La dezbaterea moderată de prof. univ. Vasile Dâncu, au fost prezenți prefectul Sibiului, Ovidiu Sitterli, președintele Consiliului Județean Sibiu (CJS), Ioan Cindrea, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, consilieri județeni, primari dar și șefi de deconcentrate din județul Sibiu. Învitați au fost și reprezentanții județului Alba, însă președintele CJS Alba și primarul din Alba Iulia nu au fost prezenți. Doar câțiva primari din Alba au sosit la Sibiu la dezbaterea pe tema regionalizării, printre care primarul din Câmpeni, Valea Moților și viceprimarul din Alba Iulia.

Președințele CJS, Ioan Cindrea, a declarat că a venit pregătit, alături de primarii PSD, să susțină Sibiul ca viitoare capitală de regiune.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

dragnea a discutat cu aleșii locali din sibiu și alba despre regionalizare în dezbaterea organizată la sibiu  dragnea a discutat cu aleșii locali din sibiu și alba despre regionalizare în dezbaterea organizată la sibiu

Ultima oră

Comentariul meu