Cel mult doua noi cladiri, un regim maxim de inaltime de cinci niveluri supraterane, inclusiv parter si demisoluri, plus o mansarda si crearea unui traseu pietonal care sa lege bulevardul Coposu de strada Lucian Blaga sunt printre propunerile incluse in Regulamentul de urbanism pentru zona cunoscuta drept `Ansamblul spitalicesc`. Este vorba de ansamblul cladirilor care compun si din jurul Spitalului clinic judetean, zona delimitata de strazile Coposu – Hermann Oberth – Izvorului – Lucian Blaga – Independentei.
Acest regulament a fost supus dezbaterii publice din a doua parte a lunii trecute si, potrivit proiectantilor, nu au fost primite observatii sau sesizari din partea institutiilor sau persoanelor eventual interesate. Acest plan urbanistic zonal al zonei de constructii protejate Ansamblul Spitalicesc urmeaza sa fie supus votului Consiliului Local Sibiu.

Doar doua noi cladiri

Regulamentul ce urmeaza a deveni lege daca va fi adoptat de CL Sibiu in forma propusa interzice ridicarea oricarei noi constructii in perimetrul studiat, cu exceptia unei cladiri la intersectia H. Oberth cu Izvorului si a uneia lipita de cladirea ce adaposteste acum sectia Boli infectioase. Acelasi regulament mai propune reabilitarea a zece cladiri, printre care cea a Medicinii legale, a Administratiei Spitalului judetean sau cea a salii

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

un nou regulament urbanistic pentru ansamblul spitalicesc  un nou regulament urbanistic pentru ansamblul spitalicesc

Ultima oră

Comentariul meu