Cea de-a II-a editie a Festivalului de Film Horror & Fantastic `Luna Plina`, primul si unicul festival din Romania dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc in perioada 14-18 august, la Biertan. Festivalul va avea o formula extinsa – cinci zile de filme, in patru spatii de proiectie – doua indoor si doua in aer liber, expozitii, workshop-uri de efecte speciale, concerte si petreceri, sectiune competitiva de scurtmetraj al carei castigator va fi desemnat de public si sectiune competitiva de lungmetraj in cadrul careia un juriu international va acorda trofeul `Luna Plina`.

De asemenea, incepand cu aceasta editie, la Biertan va functiona si programul EducaTIFF axat pe educatia media si cinematografica pentru copii si adolescenti.

Printre primele titluri confirmate pentru aceasta editie, difuzate in premiera absoluta in Romania, se numara thrillerul spaniol `El cuerpo`, care a deschis Festivalul de Film Fantastic de la Sitges in 2012, horrorul american cu si despre canibali familisti `We Are What We Are`, care a facut senzatie la Cannes 2013 si compilatia extrema `V/H/S/ 2`, lansata la Sundance 2013 si semnata de membri de seama ai noului val de regizori yankei insetati de sange.

`Anul acesta, festivalul `Luna Plina` il omagiaza pe cineastul american Brian de

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

pelicule celebre la festival `luna plina` de la biertan  pelicule celebre la festival `luna plina` de la biertan

Ultima oră

Comentariul meu