Asociatia Sibiu 1191 a pregatit pentru acest sfarsit de saptamana un nou spectacol de avangarda – `Manifestul Futurismului`, de Tommaso Marinetti, care face parte dintr-un lant de 10 spectacole apartinand proiectului „Sibiul si Avangarda”.

Spectacolul va avea loc pe Podul Minciunilor si sub Podul Minciunilor, fiind printre putinele spectacole jucate in aceasta locatie. „Noi nu mai vrem sa stim de trecut, noi, futuristi tineri si puternici!” – declama Thomasso Marinetti in 1909 initiand divortul avangardist de arta canonica.

“Futurismul este o miscare a modernismului artistic italian, celebrand noua era a tehnologiei moderne. Initiatorul miscarii este poetul Filippo Tomasso Marinetti care, in 1909 publica Manifestul futurist. Revolta futurista impotriva tuturor tradtiilor culturale merge mana in mana cu glorificarea „frumusetii vitezei”, cultul masinilor si al societatii contemporane. Metropolele europene, care se dezvolta intr-un ritm alert la inceputul secolului al XX-lea, pulsand de vuietul asurzitor al traficului rutier in care primele automobile isi croiesc drum prin multimea de pietoni, biciclisti si trasuri, expresie a dorintei de mobilitate a omului – iata cadrul in care a luat nastere futurismul”, spun organizatorii.

Andreea Gabor si Matei Sorop sub directia lui Timur-Felix Mihancea dau voci posibilelor lecturii manifestelor „Sa ucidem clarul de luna” si „Manifestul futurist”.

Spectacolele vor avea

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

`manifestul futurismului` se joaca pe podul minciunilor  `manifestul futurismului` se joaca pe podul minciunilor

Ultima oră

Comentariul meu