Serialul „Urzeala Tronurilor”, produs si difuzat de postul de televiziune american HBO, este considerat un factor de relansare a turismului din Irlanda de Nord.

Ballycastle si Ballymoney sunt doua localitati nord-irlandeze legate intre ele printr-un drum ingust, The Dark Hedges, pe marginea caruia cresc arbori tentaculari si centenari. Legenda spune ca pe acest drum sinuos domneste o „femeie in gri”, care ar putea fi fantoma unei servitoare asasinate in circumstante misterioase in urma cu mai multe secole. Impresionantul drum The Dark Hedges se preteaza astfel unor scenarii pline de misticism. Cu toate acestea, pana in urma cu putin timp, „aproape nimeni nu venea aici”, spune David McAnirn, un ghid turistic din regiune, citat de New York Times. „Astazi, sute de vizitatori pot fi vazuti in fiecare zi pe acest drum”, a adaugat el, informeaza lemonde.fr.

Motivul din spatele acestui interes subit al turistilor poate fi rezumat prin trei initiale: „GOT” („Game Of Thrones/ Urzeala Tronurilor), serialul fantasy produs de postul american HBO, devenita o veritabila serie cult, ale carei filmari pentru cel de-al patrulea sezon au inceput in urma cu cateva zile.

Desi intriga din „Urzeala Tronurilor” se deruleaza intr-un teritoriu imaginar, filmarile se desfasoara in locuri cat se poate de reale,

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

`game of thrones` a devenit brand turistic in irlanda  `game of thrones` a devenit brand turistic in irlanda

Ultima oră

Comentariul meu