In termen de 72 de ore, sibienii care solicita adeverinte, avize sau acorduri pentru interventii ce nu afecteaza structurile monumentelor istorice vor primi raspunsul din partea Directiei judetene pentru cultura Sibiu, promite conducerea institutiei. `Potrivit legii, astfel de documente se elibereaza in 30 de zile. Oricum, nici pana acum nu dura atat de mult, dar vrem sa facem cunoscut sibienilor din zonele protejate ca procedurile birocratice nu dureaza atat de mult`, declara Razvan Pop, directorul executiv al Directiei.
El pluseaza si promite ca vor fi situatii in care adeverintele `banale` vor fi eliberate si in termen de 24 de ore. `Spre exemplu, un sibian de pe strada Nicolae Balcescu, ce ar vrea sa amplaseze o firma sau sa schimbe o tigla sparta pe jumatate, nu trebuie sa aiba impresia ca dureaza zeci de zile. In cel mult trei zile ii eliberam avizele de care are nevoie`.
In termeni mai rigurosi, promisiunea Directiei este de a solutiona `actele administrative de importanta secundara necesare la cladirile situate in ansambluri, situri, zone de protectie ale monumentelor si zone construite protejate in termen de 72 de ore de la data inregistrarii solicitarii`.
Cele doua conditii impuse de Directie pentru a-si respecta promisiunea sunt ca dosarele sa

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

directia pentru cultura promite ca va elibera adeverintele de zece ori mai repede decat prevede legea  directia pentru cultura promite ca va elibera adeverintele de zece ori mai repede decat prevede legea

Ultima oră

Comentariul meu