Programul Festivalului – Concurs International de Interpretare Pianistica si Compozitie `Carl Filtsch` continua joi, 11 iulie, de la ora 19:30, in Curtea Muzeului Brukenthal cu un recitalul cameral al `Cvartetului Transilvan`.

Din componenta cvartetului face parte si violonistul Gabriel Croitoru, care va canta pe vioara Guarneri del Gesu (`Catedrala`), care i-a apartinut lui George Enescu.

Cvartetul Transilvan a luat fiinta in anul 1987. Intr-o perioada relativ scurta de timp obtine numeroase premii si distinctii nationale printre care Premiul I la Concursul National pentru cvartete de coarde `Gheorghe Dima`, Premiul Asociatiei Criticilor Romani si Premiul Uniunii Compozitorilor din Romania. La numai doi ani de la formare, datorita nivelului profesional de exceptie, Cvartetul Transilvan dobandeste statutul de cvartet de stat in cadrul Filarmonicii `Transilvania` din Cluj Napoca.

Absolventi ai Academiei de Muzica `Gh.Dima` din Cluj Napoca, membrii fondatori ai cvartetului: Nicusor Silaghi, Marius Suarasan si Vasile Jucan s-au perfectionat in perioada studiilor universitare in interpretarea camerala cu personalitati notabile in domeniu, printre care W.G. Berger – Romania, Gerhard Schultz si Thomas Kakuska – Austria (membrii ai Cvartetului Alban Berg).

Incepand cu anul 1998, Cvartetul Transilvan are in componenta la prima vioara pe Gabriel Croitoru, unul dintre cei mai valorosi violonisti romani ai perioadei actuale, care

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

`Catedrala` lui George Enescu rasuna din nou in Sibiu  `Catedrala` lui George Enescu rasuna din nou in Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu