Consiliul Județean Sibiu împreună cu Aeroportul Internațional de la Sibiu (AIS) au prevăzute, săptămâna aceasta, procedurile de deschidere a  ofertelor la licitațiile de înființare de noi destinații spre care să se zboare de la Sibiu. Perioada de depunere de oferte pentru destinațiile Barcelona și Madrid s-a încheiat și marți, 9 iulie, ar fi trebuit să fie deschise ofertele, însă nicio companie aeriană nu s-a arătat interesată de aceste destinații.

Companiile aeriene care doresc înființarea de noi rute de pe AIS beneficiază de un ajutor de stat aprobat de Comisia Europeană, în valoare de 2,8 milioane de lei, din care fiecare companie beneficiază de ajutor de instalare de 40 la sută din cheltuielile eligibile.

Nici pentru următoarele destinații, Milano, Veneția și Roma, pentru care deschiderea de oferte este programată miercuri, 10 iulie, sau Paris și Dortmund, cu deschidere de oferte joi, 11 iulie, nu au fost depuse încă oferte până la această dată.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

nicio companie aeriană nu a fost interesată să zboare de la sibiu spre barcelona sau madrid.  nicio companie aeriană nu a fost interesată să zboare de la sibiu spre barcelona sau madrid.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Asteptam de mult sa putem zbura direct la sibiu, din barcelona cu wizzair ,dar ce sa facem ,asta e trebuie sa zburam 3 ore (aproape 3000 de km) dupa care sa mai parcurgem 200 si ceva de km in 4 ore sau mai mult in miez de noapte de la cluj sau tg. mures pana la sibiu!!!SPER DIN TOT SUFLETUL CA O COMPPANIE,ORICARE AR FI ACEASTA, SA NE AJUTE SI CU SIGURANTA VOI MERGE MULT MAI DES ACASA(chiar si cate un sfarsit de saptamana sa nu mai pierdem atata timp pe drumuri )VA MULTUMESC!!!!!