La nivelul județului Sibiu au fost depuse 549 de contestatii la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2013.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Sibiu, ”disciplinele cu cele mai multe contestații au fost :limba și literatura română (157), matematică (75), biologie animală și vegetală (69). Precizam că, la nivelul județului Sibiu, nu avem niciun liceu care să aibă promovabilitatea de 0%. Există două licee cu procentaj scazut, sub 10% : Liceul Tehnologic “N.Teclu” Copșa Mică și Liceul Tehnologic Automecanică Mediaș”, transmit reprezentanții IȘJ.

Lucrările pentru care s-au depus contestații vor fi reevaluate în alte centre de corectare. La nivelul județului Sibiu nu s-a dispus de către Ministerul Educației, ca în alte zone din țară, măsura recorectării prin sondare a lucrărilor de comisii speciale.

Reamintim că un inspector școlar din cadrul IȘJ și un angajat al Colegiului Tehnic Independența Sibiu sunt cerceți de DNA pentru trafic de influență la Bacalaureat.

La sesiunea iunie-iulie 2013 a examenului de Bacalaureat s-au înscris 2949 de absolvenți de liceu, dintre care doi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, 228 nu s-au mai prezentat și la susținerea probelor și 986 au fost respinși.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

549 de contestații au fost depuse la sibiu după afișarea rezultatelor de la bacalaureat  549 de contestații au fost depuse la sibiu după afișarea rezultatelor de la bacalaureat

Ultima oră

Comentariul meu