Potrivit Mediafax, premierul Victor Ponta a declarat, luni, 8 iulie, că Guvernul emite ordonanţe de urgenţă (OUG) şi va continua să emită pentru a reuşi să treacă peste sistemul de “sabotaj” al PDL şi al preşedintelui Traian Băsescu, care, succesiv, contestă orice lege la Curtea Constituțională (CC).

“O să mai emitem din simplul motiv – dincolo de Parlament, pentru că după cum ştiţi foarte bine proiecte de legi importante le-am trecut şi în două săptămâni, o săptămână într-o Cameră, o săptămână în cealaltă – avem un sistem de sabotaj”, a declarat Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Guvernul a emis 70 de ordonanţe în ultimele 6 luni, depăşind “recordul” Executivului condus de Emil Boc,.

“Îl numesc direct sabotaj pentru că PDL contestă orice lege la Curte. Vin de la Curte, care le respinge contestaţia, se duc la preşedinte. Contestă şi preşedintele, iarăşi se respinge (la CC, n.r.) Apoi preşedintele o ia şi o retrimite în Parlament, unde iarăşi le trecem. Asta e”, a spus Ponta.

El a precizat că nu contestă dreptul opoziţiei de a “sabota” puterea, adăugând însă că nu-l înţelege, de multe ori.

“Am făcut şi noi contestaţii la Curte când era cazul, nu în fiecare zi. Însă e o

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

ponta: guvernul emite oug-uri pentru a scăpa de sabotajul pdl care contestă orice lege  ponta: guvernul emite oug-uri pentru a scăpa de sabotajul pdl care contestă orice lege

Ultima oră

Comentariul meu