Ediția din această lună a întâlnirilor “Călător în lume” îl readuce la Sibiu pe Ovidiu Daramus. Medieșeanul a reușit, dupa excursia în Burundi, să ajungă și în Amazonia. Și nu ca simplu călător, ci ca voluntar.

Timp de câteva săptămâni, Ovidiu Daramus a fost unul din cei cinci voluntari romani care au plecat în Amazonia pentru a-i îngriji pe oamenii de acolo. Voluntarii români, printre care și Ovidiu Daramus, au încercat să trateze problemele medicale ale populației din Amazon. Printre cazurile tratate au fost oameni mușcați de șarpe sau cu malaria, însă cele mai numeroase au fost problemele stomatologice pentru care în Amazon nu există medici suficienți.

Plecarea spre Amazonia a început anul trecut de la Cluj, prin America și aterizare în capitala Amazoniei, după care a urmat drumul cu barca până în satele în care au avut punctul central taberele de voluntari. Alături de Ovidiu Daramus s-au mai aflat și alți patru români din Cluj. În total, în programul de voluntariat pentru Amazonia au fost implicate 125 de persoane din întreaga lume.

Ovidiu Daramus va veni joi, 11 iulie, în cadrul întâlnirilor “Călător în lume”, pentru a povesti despre o parte a lumii pe care puțini au șansa să

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

medieșeanul ovidiu daramus aduce amazonia la sibiu în cadrul întâlnirilor “călător în lume”  medieșeanul ovidiu daramus aduce amazonia la sibiu în cadrul întâlnirilor “călător în lume”

Ultima oră

Comentariul meu