Asociatia Sibiu 1191 aduce in acest weekend un nou spectacol pentru cei care iubesc teatrul `Fuchsiada`, de Urmuz, care face parte dintr-un lant de zece spectacole apartinand proiectului „Sibiul si Avangarda”.

“Fuchs nu a fost facut chiar de mama sa… La inceput, cand a luat fiinta el nu a fost nici vazut, ci numai auzit, caci Fuchs cand a luat nastere a preferat sa iasa prin una din urechile bunicii sale, mama sa neavand deloc ureche muzicala… Dupa aceea Fuchs se duse la Conservator`.

Datorita artei sale, Venus se simte atrasa de Fuchs si hotaraste sa il invite in Olimp, locul divinului si al inspiratiei prin excelenta, unde isi doreste sa petreaca cu el macar o noapte. Fuchsiada pune in discutie actul creatiei artistice si receptarea acestuia folosind miscarea ca mijloc de expresie predominant.

Conflictul deci, face strict referire la ceea ce insusi Urmuz spune in acest poem eroico-erotic si muzical in proza, si anume: `I se impuse lui Fuchs obligatia de a distruge snobismul si lasitatea cugetarii in arta de pe meleagurile pamantene`.

Fuchs reprezinta artistul pe care barierele mai degraba il provoaca si il inspira in loc sa-l descurajeze.

Din distributie fac parte Radu Bucalae, Raluca Paun, Simona Calin, Anca Maria Ghita,

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

`fuchsiada` se joaca in piata mica  `fuchsiada` se joaca in piata mica

Ultima oră

Comentariul meu