În urmă cu o lună, InterStar Sibiu cerea retragerea titlului de campioană al echipei CSŞ Corabia obţinut în competiţia Cupa Hagi Danone. Motivul invocat se referea la folosirea de fotbalişti fără drept de joc, în condiţiile în care patru jucători au evoluat la ambele echipe în competiţii diferite în interval de trei luni.

Este vorba de juniorii Militaru Eugen (foto), Turcin Codruţ, Călin Ionuţ Bogdan şi Georgescu Alexandru, care au jucat în aprilie 2013 pentru Corabia în Cupa Hagi Danone, dar şi în mai 2013 pentru Alro la juniori D!

Memoriul depus de gruparea sibiană a fost judecat de Comisia de Disciplină a FRF care a decis următoarele:

Prin prezenta, vă aducem la cunoştinţă că in şedinţa Comisiei de Disciplină din data de 03 .07.2013, Comisia în baza art. 83/10/1 raportat la art. 41/b şi art.49/5 din ROAF sancţionează clubul CSS Corabia cu pierderea prin forfait a jocurilor desfăşurate în cadrul competiţiei Cupa Hagi Danone cu:
– Oţelul Galaţi, CFR Cluj, Interstar Sibiu şi Sporting Juniorul Vaslui

În baza art. 83/13 din Rd se sancţionează Clubul Sportiv Alro Slatina cu pierderea prin forfait a jocului cu Interstar Sibiu din Campionatul de Juniori D, cu scăderea a 6 (şase) puncte şi interzicerea dreptului de a efectua transfer pentru următoarea perioadã de transfer.
Conform art. 115 alin. 1 părţile au dreptul să solicite în scris comunicarea motivãrii hotărârii în termen de 3 (trei) zile de la comunicarea acesteia. In situaţia neexercitării acestui drept, hotărârea devine irevocabilă.

Declararea recursului se face în conformitate cu art. 116 din Regulamentul Disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal.

Rămâne de văzut acum ce se va întâmpla mai departe în Cupa Hagi Danone, acolo unde CSŞ Corabia câştigase finala în faţa celor de la Sporting Vaslui, după ce învinsese în semifinale pe InterStar Sibiu. Vă reamintim că România va trebui reprezentată la Cupa Mondială Danone, din Anglia, între 5 şi 7 septembrie, deci există destul timp pentru a se remedia situaţia. Până atunci aşteptăm şi lămuriri în ceea ce priveşte sancţiunea acordată celor de la Alro Slatina, deoarece în comunicatul FRF nu se specifică aria de aplicabilitate a acesteia, adică la juniori D sau la toate echipele. sursa: liga2.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu