Schimbat din comisie, dar lăsat în funcție. Aceasta este decizia luată în cazul inspectorului de religie din Sibiu, care este acuzat că de procurorii DNA de trafic de influenţă la examenul de bacalaureat. Cei de la Inspectoratul Școlar Sibiu spun că inspectorului de religie acuzat că a luat bani pentru a rezolva o lucrare la materia Limba şi literatura română i se acordă prezumţia de nevinovăţie.

Chiar dacă se arată a fi uimiți de faptul că Joantă Sorin (foto) s-ar fi pretat în a primi aproximativ 500 de euro de la un elev ca să îl ajute să ia BAC-ul la limba română, cei de la Inspectoratul Școlar nici măcar nu l-au suspendat temporar din funcție pe inspector. De acelaşi tratament se bucură şi Viorel Giupană, administratorul de la Liceul Independenţa din Sibiu, care a intermediat tranzacţia între elev şi inspector.

”Vă  readucem la cunoştinţă  faptul  că DNA face investigații în legătură cu unele persoane acuzate de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență la un  centru zonal de evaluare din Sibiu. Echipa Inspectoratului Județean Sibiu se dezice cu fermitate de astfel de practici și are încredere că justiția își va face datoria, asigurând din nou candidații că astăzi bacalaureatul se va desfșura în condiții normale. Suntem bulversați de știrea primită și până când nu vom cunoaște rezultatul anchetei DNA, în deplin acord cu comunicatul DNA, îi acordăm colegului nostru prezumția de nevinovăție. Rămâne în continuare în funcție”, a declarat Livia Crețulescu – purt. cuv. Insp. Șc. Jud. Sibiu.

Elevii care susțin examenul de Bacalaureat în centrul de examinare în care a avut loc acest inciident, susțin că nu cred că inspectorul și mai ales administratorul cantinei liceului, au luat spagă cei 2.200 de lei de la candidatul care avea nevoie de o notă mai mare la limba română.

”Toată lumea și mai ales profesorii erau agitați. Acum sunt mai grijuli. Toată lumea e agitată pentru că e vorba și de locul lor de muncă. E ok. Nu am auzit să fie așa probleme. Nu mă surpinde că a apărut acest caz”, a  spus un tânăr care a ieșit din examen chiar de la Colegiul Independența.

Colegii inspectorului sunt uimiți, și spun că acesta este un om fără dificultăți financiare. Soția lui Sorin Joantă este angajată în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, iar inspectorul este chiar membru al Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu, fiind angajat ca formator și în cadrul Facultății de Teologie din oraș.

Ultima oră

Participă la discuție

7 Commentarii

  1. SJ este un om deosebit, un altruist, un familist convins… Invidia unora este mare!!!

  2. Nu este adevarat nimic, SJ este un om cinstit si corect, cu frica de Dumnezeu.I sa intins o cursa de catre cineva care nu il avea la inimia pentru ca era un om muncitor, oricum „cel ce scoate sabia, de sabie va pieri”.

  3. Un spagar crescut si format de popi.
    Nu este oare o incompatibilitate sa ai atatea functii?

  4. MINCIUNI! A fost „folosit” pentru a lovi poate, mai SUS! SJ este un OM DEOSEBIT!

  5. Nu cred toata povestea asta!
    Daca era adevarata, acum, cei trei erau retinuti.