Festivalul Bujorul de munte își așteaptă oaspeții, în perioada 6-7 iulie, la o nouă ediție, de data aceasta aniversară, zece ani de festival.

 

Ca în fiecare an portul românesc, folclorul, dansul şi obiceiurile ardeleneşti fac un buchet de prezentare a acestei zone românești. Sărbătorit la începutul lunii iulie, bujorul de munte înfloreşte în zona Iezerelor Cindrelului, locul de unde izvorăşte Cibinul şi pe unde ciobanii ardeleni şi-au scris şi şi-au trăit istoria.

„La fiecare ediţie dorim să aducem noutăţi la festival şi să introducem momente noi. Și anul acesta ne vom bucura de un program folcloric deosebit, atât specific zonei, cât şi susţinut de invitaţi speciali. Bucătăria tradiţională va fi prezentată de pensiunile din localitate”, declară primarul Comunei Gura Rîului,  Călin Gheorghe.

Așadar, pe Platoul de la Baraj, sâmbătă 6 iulie, începând cu orele 18.00 va avea loc „Cina ca la stână” și apoi, pe scenă, vor evolua: Ansamblul Folcloric Mărginenii din Săliște, Ansamblul Folcloric Românașul din Saschiz – Jud. Mureș, Ansamblul Folcloric Comorile Arpașului din Arpașul de Jos, Ansamblul Folcloric Gugulanul din Borlova – Jud. Caraș Severin, Ansamblul Bujorul de Munte din Gura Rîului, Recital Elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Ilie Micu, Maria Lepindea, Gabriela Tuță, Marcel Părău,

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

în acest weekend are loc, la gura râului, cea de-a zecea ediție a festivalului bujorul de munte  în acest weekend are loc, la gura râului, cea de-a zecea ediție a festivalului bujorul de munte

Ultima oră

Comentariul meu