Procentul bărbaţilor căsătoriţi care au recunoscut că au avut aventuri a rămas constant, la 21%, în timp ce procentul soţiilor care şi-au înşelat partenerul de viaţă a crescut cu aproximativ 40% în ultimele două decenii, ajungând la 14,7% în 2010, potrivit unui studiu prezentat de Bloomberg Businessweek şi citat de Mediafax.

“Bărbaţii au totuşi mai mult tendinţa de a-şi înşela soţia, decât femeile, soţul”, a declarat Yanyi Djamba, director al Auburn Montgomery Center For Demographic Research, precizând însă că nu mai există o diferenţă foarte mare între soţii şi soţiile care îşi înşală partenerii.

Pe de altă parte, potrivit lui Yanyi Djamba, principalul impuls pentru aventurile extramaritale este predictibil. Unul din patru bărbaţi şi-a descris mariajul ca fiind “nu foarte fericit”, mai mult decât dublu faţă de numărul soţiilor care îşi explică adulterul în acest fel.

Unul dintre motivele care au condus la creşterea infidelităţii femeilor este schimbarea climatului cultural şi economic din SUA, veniturilor mai mari şi locurile de muncă, permiţând femeilor să suporte urmările unei aventuri.

Potviit speciliştilor, femeile sunt programate genetic să îşi caute un “bărbat bun”, în timp ce bărbaţii nu s-au împăcat niciodată prea bine cu monogamia.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

femeile au aproape la fel de multe aventuri ca bărbaţii, numărul “infidelelor” crescând în ultimele două decenii  femeile au aproape la fel de multe aventuri ca bărbaţii, numărul “infidelelor” crescând în ultimele două decenii

Ultima oră

Comentariul meu