Doi turişti au fost ajutaţi de jandarmii montani şi salvamontişti să coboare de pe munte după ce au rămas imobilizaţi pe una dintre crestele Munţilor Făgăraş, deasupra lacului glaciar Bâlea Lac, marţi, 2 iulie, intervenţia având loc în jurul orei 23.

Cei doi turişti, un bărbat de 33 de ani şi prietena lui de 25 de ani, au plecat pe un traseu montan dinspre Vârful Negoiu/Lacul Călţun spre Bâlea Lac şi au anunţat prin 112 că întâmpină greutăţi în deplasare.

În jurul orei 23.00, cele două persoane nu au mai continuat drumul, iar jandarmii şi salvamontiştii au pornit spre ei pentru a le acorda ajutor.

“Echipajul de Jandarmerie-Salvamont i-a găsit pe cei doi turişti pe traseul albastru venind dinspre Lacul Călţun spre Bâlea Lac la aproximativ o oră de destinaţie. Femeia se afla în imposibilitate de deplasare din cauza efortului fizic prelungit. Aceasta a fost transportată de către echipele de Jandarmerie Montană şi Salvamont, ajutaţi de prietenul acesteia”, a declarat din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), Alexandru Costea.

Cei doi turişti s-au deplasat cu autoturismul în zona lacului glaciar Bâlea Lac în data de 2 iulie dis de dimineaţă şi au pornit pe un traseu montan de aproximativ 10 ore, către Vârful

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

doi turişti din sfântu gheorghe au fost ajutaţi de salvamontişti şi jandarmi să coboare de la bâlea după ce s-au oprit din cauza oboselii  doi turişti din sfântu gheorghe au fost ajutaţi de salvamontişti şi jandarmi să coboare de la bâlea după ce s-au oprit din cauza oboselii

Ultima oră

Comentariul meu