Cristian Badilita aduce la Sibiu o expozitie care cuprinde trei cicluri alcatuite din 70 planse, 14 postere si 7 tricouri `impoemate`.

Cristian Badilita este un cunoscut patrolog si biblist, doctor al Universitatii Paris IV-Sorbona, cu o teza despre Metamorfozele Anticristului la Parintii Bisericii, autor a peste patruzeci de volume de studii, eseuri si poeme. `In paralel cu munca de cercetare, Cristian Badilita dezvolta un concept de poezie cu totul inedit: clasica in forma, ludica si provocatoare in exprimare, propunand o `poezie expandata` ce intra in atingere cu teologia, arta plastica, dar si cu stricta `banalitate` care ne inconjoara`, spun organizatorii.

`Cu inventivitatea lui inepuizabila Cristian Badilita mereu ne ia prin surprindere. Ii uimeste si ii incanta pana si pe cei mai blazati cititori. Sirurile de cuvinte, scrise in culori aprinse, desprinse parca din tablourile lui Chagall, devin contururi de frunze, de melci, de vehicule sau de himere. Sensul poeziilor intra astfel in rezonanta cu semantica desenului, creand privitorului momente de reverie. Iti vine greu, dupa vizitarea acestei expozitii, sa te mai intorci in lumea prozaica de afara`, spue criticul Alex. Stefanescu despre expozitie.

Dupa Sibiu, expozitia va fi gazduita si de Biblioteca Nationala a Romaniei din Bucuresti, precum si de Muzeul Literaturii

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

`poeme pentru pasari si extraterestri` – expozitie cu planse, postere si tricouri  `poeme pentru pasari si extraterestri` – expozitie cu planse, postere si tricouri

Ultima oră