Castelul Corvinilor din Hunedoara este mentionat intre constructiile de gen din lume care par a fi desprinse din basme, intr-un clasament alcatuit de site-ul american Huffingtonpost.

Castelul din Romania se numara printre cele 10 palate “de poveste” prezentate de huffingtonpost.com.

Imaginea dedicata castelului Corvinilor surprinde aceasta cetate impreuna cu impresionantul pod de acces in edificiu.

Intre palatele de basm se numara si castelul Leslie din Glaslough (Irlanda), castelele Neuschwanstein si Hohenschwangau din Germania, castelul din Sussex (Marea Britanie), castelul Eltz din Germania si castelul Lichtenstein din Baden-Württemberg.

Unicitatea Castelului de la Hunedoara consta in gradul inalt de reprezentativitate pentru arhitectura militara din sud-estul Europei secolului XV, el intrunind cele mai dezvoltate elemente de arhitectura civila. Palatul Mare este o constructie de inspiratie franceza, unica in spatiul dominat de regatul maghiar in acea perioada, ilustrand maretia unei mari familii, cea a Hunedorestilor, capabila sa imprumute modele arhitecturale dintr-un spatiu care gazduieste una dintre cele mai stralucite civilizatii medievale: Franta, se arata pe site-ul Castelului Corvinilor.

Castelul Corvinilor a gazduit mai multe productii cinematografice (filme artistice, documentare si clipuri publicitare), intre care si pelicula “Ghost Rider 2”, cu Nicolas Cage in rolul principal.

Conform site-ului CIMEC – Institutul de Memorie Culturala, Muzeul Castelul Corvinilor este

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

castelul corvinilor a intrat in topul castelelor de poveste din lume  castelul corvinilor a intrat in topul castelelor de poveste din lume

Ultima oră

Comentariul meu