Centrul mobil de donat sânge din cadrul campaniei ”O șansă pentru viață” organizat de Asociația React si Vodafone Romania împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Targu Mureș va fi amplasat miercuri, 3 iulie, în parcarea Sălii Thalia de pe bulevardul Corneliu Coposu, între orele 8.00-13.00.

Sesiunea de donare de sânge benevolă, în cadrul căreia publicul larg poate dona sânge fără a fi remunerate, face parte din noua etapa a proiectului “O şansă pentru viaţa”, etapă ce presupune și lansarea unui spot TV pentru promovarea donării de sânge fără a primi recompense.

Colectarea de sânge de la donatori voluntari, neremuneraţi, reprezintă piatra de temelie a oricărui sistem transfuzional care îşi propune să asigure în condiţii de siguranţă cantitatea de sânge şi preparate sanguine necesară spitalelor.

Pentru a putea deveni donator de sânge și pentru a avea un proces sigur, din punct de vedere transfuzional, atât pentru donator cât și pentru pacient, o persoană trebuie să fie sănătoasă și să îndeplinească următoarele condiții:

• Să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani

• greutate 50-100kg femeile și 60-100kg bărbații

• trebuie să nu fi suferit în ultimele luni intervenții stomatologice şi chirurgicale

• să nu aibă/nu fi avut

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

campania ” o șansă pentru viață” continuă. caravana mobilă de donat sânge va fi amplasată în parcarea sali thalia  campania ” o șansă pentru viață” continuă. caravana mobilă de donat sânge va fi amplasată în parcarea sali thalia

Ultima oră

Comentariul meu