În perioada 02 – 06 Iulie 2103, în zona de responsabilitate a Jandarmeriei Sibiu se va desfăşura cea de-a zecea ediţie a Raliului internaţional ‘Red Bull RoManiacs’, competiţie ce va debuta în data de 02.07.2013 cu un prolog pe un traseu amenajat pe b-dul Corneliu Coposu. Evenimentul se va încheia sâmbătă 06.07.2013 pe traseele amenajate în zona dealului Guşteriţei din mun. Sibiu.

Mai multe echipaje din cadrul Jandarmeriei Sibiene sprijinite de efective ale Grupării Mobile de Jandarmi Braşov (aproximativ 70 jandarmi) vor asigura ordinea publică cu ocazia acestei manifestări sportive, considerată cu grad mediu de risc. Cooperarea se va realiza în strânsă legătură cu cei 20 de ofiţeri şi agenţi din cadrul Biroului rutier al Poliţiei mun. Sibiu.

Jandarmi sibieni vor fi prezenţi în zona imediată a locului de desfăşurare a competiţiei sportive, vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii şi vor acţiona pentru descurajarea faptelor antisociale, intervenind în cazul în care ordinea publică va fi tulburată.

Având în vedere că la acest eveniment sportiv participă peste 350 de concurenţi, majoritatea străini, Jandarmeria Sibiu reaminteşte că spectatorii trebuie să respecte decenţa comportamentală în exprimarea sentimentelor de bucurie sau dezaprobare faţă de sportivi, organizatori şi spectatori.

Odată cu participarea la competiţia sportivă toţi cetăţenii îşi asumă obligaţii dintre care amintim:

– să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe itinerarele de deplasare din apropierea traseelor;

– să nu arunce cu obiecte către persoane sau amenajări, să ţină cont că manifestările obscene sau cele contrare bunelor moravuri precum şi comportamentul necivilizat sunt interzise şi sancţionate prin lege;

– să nu se poziţioneze în zonele ori spaţiile delimitate ca fiind periculoase şi să nu împiedice desfăşurarea competiţiei sportive.

Spiritul ‘fair play’- ului trebuie să guverneze conduita participanţilor la această competiţie sportivă şi ne obligă pe fiecare dintre noi să ţinem cont de bunul simţ şi de spiritul civic astfel încât ceilalţi cetăţeni care nu doresc să participe la spectacol să poată să îşi exercite drepturile fundamentale în activităţile pe care le desfăşoară.

Ultima oră

Comentariul meu