Asociatia Sibiu 1191 aduce in fata publicului sibian o noua piesa de teatru – `Ursonata. Scene din viata ingerilor`. Astfel, marti, 2 iulie si miercuri, 3 iulie se va juca cel mai recent spectacol care face parte dintr-un lant de zece spectacole din cadrul proiectului „Sibiul si Avangarda”.

Ursonata, poemul sonor al lui Kurt Schwitters, scris sub influenta miscarii dadaiste nu este doar un afront adus tiparelor poetice, ci insusi limbajului poetic. Structurata in patru parti, `Sonata in sunete primitive`, construieste litera cu litera un carusel al senzatiilor, temerilor, razvratirilor, un parcurs muzical propriu al cuvintelor frante, descompuse si recompuse intr-o logica proprie unei lumi solipsiste.

`Aproape in fiecare casa exista o icoana care ne priveste zi de zi, dar cine sunt acesti sfinti, ingeri care ne privesc bland ingaduindu-ne revolta, protejandu-ne si care aproape niciodata nu ne vorbesc? Ce fel de viata au aceste chipuri sfinte si ce limba vorbesc ele? Fie ca este vorba despre credinta intr-o forta divina, fie ca este doar refuzul de a afisa o astfel de slabiciune, pana la urma lucrurile ceresti ajung sa-si puna amprenta asupra noastra. `Ursonata, Scene din viata ingerilor` surprinde desprinderea unui astfel de inger din icoana, impactul pe care felul

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

poftiti la teatru: `ursonata. scene din viata ingerilor`  poftiti la teatru: `ursonata. scene din viata ingerilor`

Ultima oră

Comentariul meu