„Antreprenoriatul în mediul rural – O şansă de ocupare”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”, s-a derulat în perioada 1 iulie 2010-30 iunie 2013 în Regiunile Centru, Nord-Vest, Vest, Sud-Muntenia, în parteneriat cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu-Mare, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, S.C. Technical Training S.R.L., Techniki Ekpedeftiki – Kentro Epagelmatikis Katartisis S.A.

Proiectul şi-a propus:

– susţinerea iniţiativelor de dezvoltare antreprenorială;

– promovarea şi susţinerea reintegrării persoanelor din mediul rural pe piaţa muncii;

– crearea condiţiilor pentru dezvoltarea activităţilor independente non-agricole.

Grupul ţintă căruia i s-a adresat acest proiect a fost format dintr-un număr de 1419 persoane din mediul rural. Dintre acestea 1012 persoane au participat la activitatea de furnizare a serviciilor de informare și consiliere, 105 persoane au participat la activitatea de evaluare a competențelor dobândite în context informale și/sau nonformale pentru persoanele din mediul rural în meseriile de dulgher și zidar, 307 persoane au participat la activitatea de furnizare a programelor de formare profesională pentru competențe antreprenoriale și informatice, 50 de persoane au participat la vizita de studiu și facilitarea schimbului de bune practici în Grecia, iar alte aproximativ 600 de persoane au participat la activitatea de furnizare a serviciilor de ocupare.

Valoarea totală a proiectului a fost de 16.429.323, 00 lei, din care contribuţia proprie a solicitantului şi partenerilor de 14,06% din valoarea eligibilă a cheltuielilor, respectiv 2.176.392, 81 lei, contribuţia pentru cheltuielile neeligibile (val. T.V.A.) de 950.000, 00 lei și contribuţia nerambursabilă din Fondul Social European de 13.302.930, 19 lei.

Proiectul s-a înscris pe Axa prioritară 5 – Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.2.-Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umene şi ocuparea forţei de muncă.

 

Ultima oră

Comentariul meu