Sfârşitul acestei săptămâni aduce în muzeul din Dumvrava Sibiului un program de petrecere a timpului liber pentru toate gusturile. Activitățile propuse în cadrul programului Animă Astra se adresează deopotrivă gurmanzilor, căutătorilor de voie bună dar și tuturor iubitorilor de cultură și tradiție.

Producătorii tradiționali ce vor fi prezenţi între orele 10 :00-18 :00 la Târgul de Ţară, atât sâmbătă, 29 iunie, cât şi duminică, 30 iunie, şi-au propus ca alături de cunoscutele produse tradiţionale (bânzeturi, preparate din carne, pâine proaspătă, miere și produse apicole) să „îndulcească” cumpărătorii cu plăcinte, prăjituri de casă, siropuri de fructe şi din petale de trandafiri.

De asemenea, în cele două zile, vizitatorii vor avea parte de demonstraţii culinare prin care se încearcă reconstituirea meselor practicate în satul românesc. Producătorii din satul Cristian, judeţul Sibiu, vor prepara zamă de porc cu tarhon şi măcriş, pomana porcului, tochitură de purcel şi lichiu cu brânză la cuptor. De asemenea, vor fi pregătite platouri reci, care reamintesc hrana ţăranilor aflaţi la munca câmpului: slănină, sortimente de brânză, cârnaţi de casă.

Programul Animă ASTRA! va oferi şi în acest weekend între orele 10:00-18:00, prezentări de produse meşteşugăreşti şi demonstraţii practice cu ateliere ad-hoc, coordonate de următorii meşteri populari: Florin Ţopa-pictură

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

muzeul astra a pregătit un weekend cultural cu cântec, joc şi mâncare bună  muzeul astra a pregătit un weekend cultural cu cântec, joc şi mâncare bună

Ultima oră

Comentariul meu