În perioada 14-18 august 2013, la Biertan, judeţul Sibiu, va avea loc cea de-a 2-a ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic ‘LUNĂ PLINĂ’, unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror şi fantastic.

Organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi prezentat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ‘LUNĂ PLINĂ’ va oferi, pentru al doilea an consecutiv, cele mai bune producţii horror şi fantastice, deopotrivă clasice şi moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.
Vizionările vor avea loc în aer liber (Grădina Melies – 1000 de locuri şi Cinema Vertigo – 400 de locuri) şi în interior (Sala Karloff – 120 de locuri şi Studioul Ion Hobana – 180 de locuri). Pe lângă pensiunile tradiţionale din zonă (http://lunaplinafestival.ro/content/cazare), cinefilii vor avea la dispoziţie un camping modern, precum şi un ‘cartier general’, situat în Piaţa Mare a oraşului, unde se va organiza un târg de mâncăruri şi băuturi tradiţionale şi produse hand made.
La fel ca la prima ediţie, pasionaţii de filme horror şi fantastice vor putea opta pentru bilete unice la preţul de 8 RON (5 RON pentru localnici) cu taxa de campare de 10 RON pe noapte, sau pentru abonamente cu diferite valori:
Din 14 august – 70 RON abonament proiecţii (100 RON cu taxa camping inclusă)
Din 15 august  – 60 RON abonament proiecţii (85 RON cu taxa camping inclusă)
Din 16 august  – 50 RON abonament proiecţii (70 RON cu taxa camping inclusă)

Primele 50 de abonamente pentru toata perioada cu campare inclusa sunt disponibile la preţul de 80 RON, iar urmatoarele 100 de abonamente – la preţul de 90 RON.
Abonamentele se pot achiziţiona de pe www.biletmaster.ro, sistem de vânzare computerizată, care ajută la procurarea rapidă a biletelor de intrare şi a abonamentelor.
Prima ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic ‘Lună Plină’ a strâns, pe parcursul celor 3 zile de festival, 3000 de spectatori, cu 812 bilete şi 236 de abonamente vândute. Camping-ul amenajat pentru 400 de corturi a beneficiat de toate dotările necesare (pază, toalete, duşuri, magazin) şi de o terasă nou-nouţă – ‘La Ţăruş’ – deschisă până la ultimul client.

Ultima oră

Comentariul meu