Inspectori de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu (ITMS), Serviciul Control Relaţii de Muncă, însoţiţi de lucrători din cadrul Jandarmeriei Sibiu, au efectuat, în zilele de 11 şi 19 iunie, verificări privind respectarea legislaţiei din domeniul relaţiilor de muncă la 28 de operatori economici cu activităţi în domeniul construcţiilor, având 1750 de lucrători.

Pentru neconformităţile constatate în timpul controalelor efectuate, inspectorii de muncă au dispus măsuri de remediere şi au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, din care 13 amenzi în valoare de 66.000 lei şi 16 avertismente.

Trei operatori economici au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum de 60.000 de lei, pentru primirea la muncă a şase persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă.

De asemenea, tot pentru practicarea muncii fără forme legale, au fost întocmite propuneri de cercetare penală pentru doi operatori economici care au primit la muncă mai mult de cinci persoane fără contract individual de muncă. În cele două unităţi au fost depistate 13 persoane fără contracte individuale de muncă.

Cele mai frecvente deficienţe sancţionate de către inspectorii de muncă au avut în vedere neîntocmirea contractului individual de muncă la angajare, nepăstrarea la sediul angajatorului a registrului de evidenţă a salariaţilor, netransmiterea în termen a

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

itm: amenzi de 66.000 lei şi 19 persoane depistate fără forme legale de angajare, în doar două zile de control  itm: amenzi de 66.000 lei şi 19 persoane depistate fără forme legale de angajare, în doar două zile de control

Ultima oră

Comentariul meu