Restricţii de trafic pe DN 7 pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7.5 tone. Restricţia operează în perioada 15 iunie – 15 septembrie.

În conformitate cu Hotărârea nr. 1777/2004, actualizată, privind introducerea restricţiei de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi de drumuri naţionale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătoare legală, în perioada 15 iunie – 15 septembrie a.c., traficul pe DN 7 (E 81) este restricţionat în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 0600 – 2200.

Restricţia operează pe sectorul de drum  Piteşti (ieşire municipiu) – Râmnicu Vâlcea – Veştem (intersecţia cu DN 1) şi se adresează vehiculelor rutiere cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane.

Anexa nr. 2 din Hotărârea nr. 1777/2004 cuprinde lista transporturilor care nu se supun acestei restricţii de circulaţie, respectiv:

transporturi de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;

deplasarea vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, în caz de fenomene naturale care afectează căile de comunicaţii şi telecomunicaţii, zone locuite şi obiective de interes naţional;

transporturi funerare;

transportul de echipamente de prim ajutor şi ajutoare umanitare în cazul unor calamităţi sau dezastre naturale;

transporturi poştale;

transporturi pentru distribuirea de carburanţi;

transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;

transporturi cu vehicule destinate prin construcţie tractării vehiculelor avariat;

transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;

transporturile efectuate în trafic internaţional;

transporturile efectuate cu vehicule deţinute de către riverani în proprietate sau în baza unui contract de leasing.

 

Ultima oră

Comentariul meu