Un barbat de 40 de ani din Petrosani a fost amendat cu 100 de lei, joi, de jandarmii montani hunedoreni, dupa ce a intrat cu motocicleta in incinta cetatii dacice Sarmizegetusa Regia.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, capitanul Nicolae Raducu, un grup de sapte persoane a urcat cu motociclete si ATV-uri la cetatea dacica Sarmizegetusa Regia.

„In timp ce colegii sai s-au oprit in parcarea amenajata in apropierea monumentului, un barbat in varsta de 40 de ani, din Petrosani, a ignorat marcajele si personalul de la casa de bilete de la intrarea in obiectivul turistic si a patruns cu motocicleta pe poarta de vest a cetatii”, a spus el.

Potrivit sursei citate, barbatul a fost oprit de jandarmii montani, care, dupa ce l-au dus in afara monumentului istoric, l-au amendat cu 100 de lei, in conformitate cu regulamentul de vizitare a monumentului istoric Sarmizegetusa Regia.

Conform jandarmilor, nerespectarea regulilor de vizitare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 50 si 2.000 de lei.

Sursa foto

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

100 de lei plimbarea cu motocicleta prin cetatea sarmizegetusa  100 de lei plimbarea cu motocicleta prin cetatea sarmizegetusa

Ultima oră

Comentariul meu