Compania de Dans MICROBIS  a Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu aniversează în acest an 20 ANI de activitate. Spectacolul aniversar, lansarea albumului şi a filmului aniversar vor avea loc vineri, 28 iunie 2013, ora 21.00 la Palatul Brukenthal din Avrig, unde şi-au anunţat prezenţa cei peste 100 de foşti membrii ai companiei şi invitaţi de marcă precum Ovidiu Matei Iancu, Mădălina Stoica – senior solişti la Tusla Ballet Theatre din Statele Unite ale Americii, regizorii Mc. Ranin, Ioan Mircioagă, Oana Leahu, coregrafii Marcela Ţimiraş, Mihai Mândruţiu, Cornel Tătaru, etc.

În cei 20 de ani de activitate coregraful Hugo Wolff a imprimat companiei MICROBIS o anumită elasticitate în abordarea dansului, reuşind să includă în registrul larg al dansului modern şi contemporan creaţii total diferite, pornind de la stilizările pe teme ritualice româneşti şi mergând până la dansul cu tentă orientală, dansul-teatru şi chiar dansul – simbol de avangardă.

„Pasiunea este forţa care dă putere, iar MICROBIS a avut forţa necesară să menţină un trend ascendent în toţi cei 20 de ani de activitate. Conceptual producţiile de dans contemporan ale Companiei MICROBIS îşi bazează resursele de atractivitate pe evoluţiile coregrafice complexe împletite întotdeanuna cu o muzică atent aleasă. De aceea, indiferent de scenele pe care a urcat, publicul spectator a avut aceeaşi reacţie pozitivă”, declară Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu