In 11 si 19 iunie, s-a desfasurat `Campania nationala privind identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata la agentii economici care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor`, iar inspectori de munca din cadrul ITM Sibiu au verificat 28 de operatori economici cu activitati in domeniul constructiilor, care aveau 1.750 de lucratori.

`Pentru neconformitatile constatate in timpul controalelor efectuate, inspectorii de munca au dispus masuri de remediere si au aplicat 29 de sanctiuni contraventionale, din care 13 amenzi in valoare de 66.000 lei si 16 avertismente. Trei operatori economici au fost sanctionati contraventional cu amenzi in cuantum de 60.000 de lei, pentru primirea la munca a 6 persoane fara incheierea contractelor individuale de munca`, spun reprezentantii ITM Sibiu.

De asemenea, tot pentru practicarea muncii fara forme legale, au fost intocmite propuneri de cercetare penala pentru doi operatori economici care au primit la munca mai mult de 5 persoane fara contract individual de munca. In cele doua unitati au fost depistate 13 persoane fara contracte individuale de munca.

Cele mai frecvente deficiente sanctionate de catre inspectorii de munca, au avut in vedere neintocmirea contractului individual de munca la angajare, nepastrarea la sediul angajatorului a registrului de evidenta a salariatilor, netransmiterea in termen a modificarilor

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

Munca la negru sanctionata de ITM cu amenezi de 66.000 lei  Munca la negru sanctionata de ITM cu amenezi de 66.000 lei

Ultima oră

Comentariul meu