Guvernul va decreta ziua de miercuri, 26 iunie, drept zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru, a anunţat premierul Voctor Ponta, potrivirt Mediafax.

Hotărârea privind declararea zilei de doliu naţional va fi aprobată marţi, în şedinţă specială a Guvernului.

“Mâine dimineaţa vom avea o nouă şedinţă, de data aceasta formală a Cabinetului, şi, dacă sunt îndeplinite toate condiţiile legale, vom propune ca miercuri să fie declarată zi de doliu naţional”, a spus Ponta, potrivit aceleiaşi surse.

El a precizat că tot marţi, după încheierea procedurilor legale, va fi asigurat transportul la Bucureşti a persoanelor decedate şi rănite.

Potrivit unui comunicat emis marţi de Ministerul Afacerilor Externe, în această dimineaţă, la ora 8.00, cele două aeronave medicalizate puse la dispoziţie de MApN au decolat spre Podgorica, pentru a desfăşura operaţiunea de readucere în ţară a tuturor victimelor tragicului accident.

Tot în această dimineaţă, echipa mixtă trimisă de autorităţile române la faţa locului întreprinde demersurile necesare, în cooperare cu autorităţile locale, pentru desfăşurarea, în etape, a operaţiunii de repatriere.

De asemenea, doctorul Raed Arafat se află la spitalul din Podgorica, unde împreună cu medicii locali efectuează o ultimă evaluare amănunţită a stării de sănătate a pacienţilor, în vederea stabilirii transportabilităţii

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

miercuri, zi de doliu naţional pentru victimele din muntenegru  miercuri, zi de doliu naţional pentru victimele din muntenegru

Ultima oră

Comentariul meu