Drapelul României care va fi înălţat, miercuri, 26 iunie, în Piaţa Mare a Sibiului cu ocazia Zilei Naționale a Drapelului, va fi sfinţit marți, 25 iunie în Catedrala Metropolitană.

 

Astfel, la ora 19:10, drapelul va fi introdus în Catedrala Mitropolitană de către garda purtătoare a drapelului şi preotul militar, unde va avea loc slujba de sfinţire, oficiată de ÎPS Laurenţiu Streza, preotul paroh şi preotul militar. În aceeaşi seară, în Piaţa Mare, la ora 19:20, drapelul României va fi coborât şi desprins de pe catarg, pe semnalul „Stingerea”, în prezenţa comandantului gărzii purtătoare a drapelului şi a unui trompet, fiind preluat de garda drapelului.

La ceremonia militară organizată de Garnizoana Sibiu cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, miercuri, 26 iunie, în Piaţa Mare din Sibiu va participa și Prefectul Ovidiu Sitterli.

Ceremonia militară se va desfăşura după următorul program:

10:00 – 10:03 – Întâmpinarea prefectului judeţului Sibiu şi salutarea drapelului de luptă

10:03 – 10:10 – Alocuţiuni ale oficialităţilor

10:10 – 10:14 – Primirea Drapelului României de către garda purtătoare a drapelului de la preotul militar şi legarea acestuia pe catarg

10:14 – 10:18 – Rostirea frazei de binecuvântare şi sărutarea drapelului de către oficialităţile prezente la ceremonie

10:18 – 10:22 – Înălţarea drapelului concomitent cu intonarea

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

drapelul româniei va fi sfințit în catedrala mitropolitană și va fi înălțat în piața mare de ziua națională a drapelului  drapelul româniei va fi sfințit în catedrala mitropolitană și va fi înălțat în piața mare de ziua națională a drapelului

Ultima oră

Comentariul meu