Șaisprezece români au murit şi alţi 31 au fost răniţi în Muntenegru după ce autocarul care îi transporta s-a răsturnat într-o prăpastie, a anunţat televiziunea publică din Muntenegru RTCG, potrivit Mediafax, care citeaza AFP.

Autocarul a derapat pe un pod din Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri în jurul orei 18:00, ora României. Drumul îngust care duce spre coasta adriatică a Muntenegru este foarte periculos şi este cauza a numeroase accidente de maşină.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a convocat Celula de criză a MAE pentru accidentul din Muntenegru.

Marius Usturoi, directorul Maree Travel, agenţia de turism care a organizat circuitul, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prăbuşit într-o prăpastie în Muntenegru se aflau 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor.

Usturoi a precizat că între cele 47 de persoane se aflau şi cei doi şoferi şi un ghid.

El a relatat că era vorba despre un circuit turistic în Muntenegru şi Croaţia de şase zile. Turiştii au plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti, seara au ajuns la Belgrad, unde au înnoptat, iar duminică dimineaţă au plecat mai departe în circuit.

Marius Usturoi a precizat că agenţia de turism a contactat Ambasada României din Muntenegru, căreia i-a transmis lista cu numele tuturor celor care se aflau în autocar. El a spus că, până la ora transmiterii acestei ştiri, nu cunoaşte numărul victimelor, reprezentanţii agenţiei nefiind contactaţi de către autorităţi.

Agenţia de turism este în legătură cu familiile celor aflaţi în autocar.

Usturoi a precizat că agenţia sa a mai lucrat cu Gregory Tour, care operează pe numeroase circuite, şi că nu a existat nicio problemă până acum. El a spus că nici transportatorul nu îşi explică cum s-a produs accidentul, susţinând că autocarul şi şoferii erau în cea mai bună stare.

Atât agenţia de turism, cât şi operatorul de transport vor trimite reprezentanţi în Muntenegru.

Usturoi a spus pentru Mediafax că agenţia va renunţa la serviciile firmei de transport, întrucât este fără precedent ceea ce s-a întâmplat.

YouTube video

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a autorizat duminică seara un zbor către Muntenegru cu o aeronavă Spartan. ”O aeronavă Spartan este pregătită să decoleze spre Muntenegru pentru a-i aduce în ţară pe românii implicaţi în accident, în cazul în care va fi nevoie”, a declarat pentru AGERPRES, ministrul Mircea Duşa.

El a precizat că decizia a fost luată şi ca urmare a discuţiei pe care subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a avut-o cu autorităţile din Muntenegru.

Ultima oră

Comentariul meu