Organismul si mintea noastra sunt pline de mistere. Reactiile ascunse, pe care nu le stiam despre noi, devin cu adevarat uluitoare atunci cand le aflam semnificatia. Va prezentam mai jos cateva reactii ale corpului si explicatiile lor, potrivit listverse.com:

10. Ce provoaca pielea de gaina

Acest aspect, denumit stiintific piloerectie, apare cand iti este frig sau treci prin anumite stari emotionale, cum ar fi incantare coplesitoare sau frica. Pielea de gaina este provocata de contractia muschilor minusculi care stau la baza fiecarui fir de par.

9. De ce iti trosnesc incheieturile

Cele mai multe articulatii din organismul uman sunt de tip diartroidal, ceea ce inseamna ca oasele sunt unite printr-o capsula. Inauntrul acesteia se afla un lubrifiant numit lichid sinovial, care contine gaze dizolvate. Cand fortezi incheietura, gazul este nevoit sa iasa. Aceasta eliberare face acel zgomot. Daca obisnuiesti sa iti trosnesti degetele des ar fi bine sa incerci sa renunti la acest obicei deoarece, in timp, iti poate slabi puterea cu care poti apuca si tine obiecte.

1plangi cand tai ceapa8. De ce plangi cand tai ceapa

Atunci cand tai o ceapa, ii

Citește mai departe pe: Cap Limpede

top 10 reactii ale corpului tau si explicatiile lor! foto  top 10 reactii ale corpului tau si explicatiile lor! foto

Ultima oră

Comentariul meu