Zeci de tatuatori și sute de artiști invitați participă în acest weekend la Sibiu, la cea mai importantă convenție de tatuaje ce are loc în sud estul Europei. Aproximativ 60 din cei mai pricepuți în acest domeniu, din 18 țări, dezvăluie arta celor mai în vogă și mai căutate tatuaje ale momentului, la nivel mondial.

Ajunsă la cea de a V-a ediție, convenția Transilvania Expo Tattoo ce are loc până duminică la Casa de Cultură a Sindicatelor, atrage vizitarori și doritori care vor să își facă tatuaje din întreg bătrânul continent european. Faptul că un tatuaj făcut la o astfel de convenție are un preț promoțional, a făcut ca standurile artiștilor care fac tatuaje să fie ocupate aproape non-stop în aceste trei zile de festival. Unele din acestea sunt extem de dureroase, dar împătimiții spun că merită să sufere. Și artiștii sunt încântați de eveniment.

”Acesta este un tatuaj ca amintire pentru această călătorie de aici din Transilvania. Am venit cu câțiva prieteni din Germania, am făcut un video despre această convenție la Ofenbach, anul trecut. Am vrut să îmi fac acest tatuaj în mod special. Îmi place aici în Transilvania. Este o convenție foarte frumoasă. Oamenii sunt extraordinari. Atmsofera este în regulă. Locația este minunată. Îmi place Transilvania foarte mult”, a povestit un vizitator din Germania, în timp ce își făcea un tatuaj în cadrul conventiei de la Sibiu.

Și vizitatorii care au trecut pragul convenției, s-au arătat încântați de ceea ce au văzut. Unii s-au gândit chiar să caute un model de tatuaj pe care să îl imprime și să profite de prezența celor mai buni artiști mondial în acest domeniu, la Sibiu.

”E super ok. De la an la an totul este o schimbare. E nou. Se vede schimbarea tatuajelor. Copilul e înebunit. Aș vrea să îmi fac un tatuaj, dar trebuie să ne mai gândim. Vreau să fac portretul băiețelului meu și acum caut să văd dacă găsim un preț bun. E ok. E distracție. Merită vizitat. Da. Îl recomand tuturor. Merită să vină oricine aici”, a povestit un sibian sosit la conveție în vizită cu fiul său.

Organizatorii au mărturisit că sunt extrem de bucuroși că au reușit să aducă din nou la Sibiu, crema tatuatorilor mondiali și de faptul că foarte mulți străini vin special la Sibiu să participe la acest eveniment.

YouTube video

”Așa cu am obișnuit în fiecare an ne strădium să aducem cei mai buni artiști de pe scena tattoo internațională. În afară de asta anul acesta ca noutate, avem mult mai mare deschidere spre publicul larg, cu oamenii care vor să facă cunoștință cu noi, cu lumea în care trăim și cu ceea ce facem. Poate nu neapărat cei care vor să aibă un tatuaj. Avem seminarii, proiecții de film, seminare.. (..) Este cerere mare, datorită faptului că artiștii invitați sunt unii din cei mai buni din lume”, a declarat și Ovidiu Popârțan – organizator Transilvania Expo Tattoo.

VIDEO: Noise Media

Ultima oră

Comentariul meu