Mi-am cumparat prima iaurtiera acum 5-6 ani sperand ca voi reusi sa regasesc gustul iaurtului bulgar. Cremos, nu foarte acid, proaspat si racoritor.

Poezie în bucătărie 135: Iaurt si actimel “de casă”

Nu stiu cat de aproape sunt de tinta dar iaurtiera imi da posibilitatea sa fac iaurturi cu diferite arome, dulci sau sarate in functie de inspiratia de duminica dimineata. Traim intr-o epoca in care suntem din ce in ce mai atenti la ceea ce contine un anumit produs. Iaurtul facut in casa e mult mai sanatos, puteti sa variati ingredientele si stiti ce ati pus in el.

A doua iaurtiera a fost o “ocazie”…. cumparata cu 5 euro de la cineva care nu o folosise niciodata. Gandul meu era sa o duc la mare sau sa recuperez borcanele de la ea. Ideea de a face un iaurt de baut de genul “Actimel” mi-a venit uitandu-ma din intamplare pe eticheta originala si citind ingredientele urmatoare : lapte degresat, iaurt, arome. OK, daca astea sunt singurele ingrediente folosite, atunci si eu pot sa fac acelasi lucru!

Procesul de fabricare este simplu.

Folositi lapte pasteurizat(integral sau degresat), un iaurt si lapte praf.

In cazul in care nu aveti masina de facut iaurt, fierbeti bine laptele (lasati-l pe foc mic timp

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

Poezie în bucătărie 135: Iaurt si actimel “de casă”  Poezie în bucătărie 135: Iaurt si actimel “de casă”

Ultima oră

Comentariul meu

Publică