Poliţiştii sibieni desfăşoară activităţi preventive în vederea creşterii climatului de siguranţă în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora / elevii claselor primare au participat la un concurs de biciclete.

Pe 18 iunie în cadrul activităţilor preventiv-educative desfăşurate de poliţiştii sibieni în unităţile de învăţământ, elevii clasei a II-a a Şcolii Generale nr. 2 din municipiul Sibiu şi-au îmbunătăţit cunoştinţele privind regulile de circulaţie pe drumurile publice iar în cadrul unui concurs, şi-au demonstrat abilităţile de buni biciclişti.

Concursul a fost organizat în colaborare cu conducerea acestei unităţi de învăţământ şi s-a desfăşurat în prezenţa poliţiştilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Biroului Rutier Sibiu.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii le-au reamintit elevilor regulile de bază ce trebuie respectate atunci când se află în trafic, le-au explicat semnificaţia celor mai des întâlnite indicatoare rutiere, le-au fost testate cunoştinţele teoretice privind circulaţia pe drumurile publice, iar ulterior, s-a desfăşurat proba practică, la care micuţii biciclişti s-au dovedit foarte pricepuţi.

Sprijinul acordat de părinţi, care s-au implicat în a asigura copiilor o dotare corespunzătoare, au garantat reuşita concursului. Toţi elevii au avut căşti de protecţie şi au învăţat cât de importantă este purtarea acesteia, iar poliţiştii rutieri au completat echipamentul tinerilor biciclişti cu o vestă reflectorizantă.

La final au primit diplome şi autocolante cu mesaje preventive.

Scopul concursului a fost şi acela de a ne asigura că toţi elevii participanţi şi-au însuşească regulile de circulaţie şi şi-au îmbunătăţit abilităţile de biciclişti.

Acest parteneriat, Şcoală – Părinţi – Poliţie, ne arată că putem avea copii în siguranţă atâta timp cât ne unim eforturile pentru ca ei să cunoască şi să respecte regulile de circulaţie, dar şi cele de bună conduită.

Siguranţa copiilor în şcoli a reprezentat şi reprezintă o activitate prioritară pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu. Astfel, la nivelul judeţului Sibiu, în perioada premergătoare încheierii anului şcolar, poliţiştii de ordine publică, poliţiştii rutieri şi lucrători din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară ample acţiuni atât în unităţile de învăţământ cât şi în zona adiacentă acestora, în scopul creşterii gradului de siguranţă al elevilor, prevenirea victimizării minorilor şi delicvenţei juvenile.

În perioada 07-13 iunie a.c. au fost desfăşurate activităţi preventive în 88 de unităţi de învăţământ şi într-o tabără şcolară din judeţul Sibiu, la care au participat 1744 de elevi, fiind abordate, în cadrul întâlnirilor cu elevii şi al orelor de dirigenţie aspecte privind prevenirea faptelor cu violenţă dintre elevi, a agresiunilor verbale, a consumului de stupefiante, dar şi respectarea regulilor de circulaţie şi păstrarea ordinii şi liniştii publice. La acţiuni au participat zilnic, în medie, 70 de poliţişti.

 

Ultima oră

Comentariul meu