90 de copii din clasa a III-a de la Şcolile „Regina Maria” şi „Nicolae Iorga” din Sibiu s-au întrecut la un concurs de cunoştiinţe generale despre Sibiu, în cadrul celei de-a cincea ediţii a proiectului „Sibiu, Oraşul copiilor” miercuri, 19 iunie, în Parcul Astra.

„Scopul acestui proiect este, ca în fiecare an, de a-i educa şi de a-i pregăti pe micii noştri sibieni în a cunoaşte istoria, tradiţiile şi tot ce înseamnă oraşul Sibiiu.  De ce? Pentru că, poate peste 20 de ani, sibienii care se mândresc cu oraşul Sibiu să cunoască şi să se laude cu informaţie şi date despre Sibiu. Copii au rămas cu trei informaţii importante despre Sibiu: când este atestat Sibiul, când devine oraş şi când devine capitala Transilvaniei. Dar copiii ştiu şi care este casa cea mai veche din Sibiu, strada, cartierul, ce este pe stema Sibiului şi aşa mai departe. Sunt toate informaţii de cultură generală, pe care la vârsta lor, conform studiilor, o persoană le reţine cel mai bine”, a declarat directorul Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, Răzvan Pop.

După un tur al parcului Astra, în care Răzvan Pop le-a pus întrebări despre Sibiu într-o cursă de viteză între

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

“sibiu, oraşul copiilor” şi-a premiat câştigătorii. excursie la păltiniş sau viitoare desene celebre  “sibiu, oraşul copiilor” şi-a premiat câştigătorii. excursie la păltiniş sau viitoare desene celebre

Ultima oră

Comentariul meu