Şcolarii din clasele primare vor primi săptămâna aceasta o broşură din care vor afla totul despre căpuşe, mai ales modul cum să se protejeze împotriva lor.

„De ce trebuie să fiu atent la căpuşe” este titlul broşurii editată cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu (CJS) prin Biblioteca Judeţeană ASTRA. Costurile editării acestor materiale informative a fost de 11.250 de lei, pentru 12.000 de exemplare în limba română şi 3,000 de exemplare bilingve, română-germană.

“Idee editării acestei broşuri a venit din partea domnului Raimer Hoffmann în cadrul unei audienţe acordate de mine. După ce conducerea Consiliului Judeţean Sibiu şi-a dat acordul pentru finanţarea broşurii, dl. Hohmann a obţinut acordul Organizaţiei Pacienţilor cu Borrelioză (Boala Lyme) şi Encefalită de Căpuşă din Germania pentru a realiza broşura, după un material original în limba germană”, a declarat consilierul judeţean Ilse Philippi, care este şi preşedinta Comisiei pentru asistenţă socială şi sănătate din cadrul CJS .

Traducerea şi adaptarea au fost făcute de către doamna dr. Georgeta Marga, de la Direcţia de Sănătate Publică, şi de către doamna Ilse Philippi.

Interior brosura capusa 2

Judeţul Sibiu a rămas şi anul acesta pe locul I

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

Şcolarii din clasele primare vor primi broşuri cu sfaturi despre protecţia împotriva înţepăturilor de căpuşă  Şcolarii din clasele primare vor primi broşuri cu sfaturi despre protecţia împotriva înţepăturilor de căpuşă

Ultima oră

Comentariul meu