Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă medicilor să reevalueze periodic necesitatea continuării tratamentului pe termen lung şi în doze mari cu Diclofenac comprimate, capsule sau soluţii injectabile, mai ales în cazul pacienţilor cu coelsterol, hipertensiune, diabet şi al fumătorilor.

Potrivit Mediafax, Comitetul de farmacovigilenţă pentru evaluarea riscului (PRAC) din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului spune că efectele medicamentului Diclofenac asupra inimii şi circulaţiei sunt similare efectelor unui alt grup de analgezice, mai ales în situaţia administrării produsului în doză mare, respectiv 150 mg zilnic, sau ca tratament de lungă durată, precizează Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

PRAC a precizat, potrivit unui comunicat al Agenţiei Europene a Medicamentului, citat de ANMDM, că beneficiile medicamentului Diclofenac depăşesc în continuare riscurile, dar recomandă aplicarea precauţiilor în vigoare în vederea reducerii la minimum a riscului de apariţie a reacţiilor adverse tromboembolice arteriale, precum cheaguri de sânge la nivelul arterelor.

“Pacienţii cu afecţiuni cardiace sau circulatorii grave precum insuficienţă cardiacă, boală cardiacă, probleme circulatorii sau infarct miocardic ori accident vascular cerebral în antecedente nu trebuie să utilizeze medicamentul diclofenac. Pacienţii care prezintă anumiţi factori de risc cardiovascular, precum hipertensiunea arterială, hipercolesterolemia, diabetul zaharat sau fumatul, trebuie să utilizeze medicamentul diclofenac numai după

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

medicii, atenţionaţi privind prescrierea de diclofenac. ce efecte poate avea în cazul unor bolnavi  medicii, atenţionaţi privind prescrierea de diclofenac. ce efecte poate avea în cazul unor bolnavi

Ultima oră

Comentariul meu