Festivalul dedicat proiectelor culturale independente, care urmăreşte promovarea inovaţiei şi a libertăţii creaţiei, Sibiu International Fringe Festival, încearcă să promoveze şi să dezvolte un concept nou şi inedit pentru un festival. teatrul de apartament.
“Şase zile vor fi dedicate acestui tip de reprezentaţii. Aici se rupe bariera dintre actor şi spectator, acesta din urmă integrându-se perfect în decorul performance-urilor.” a declarat Graţiela Bădescu actriţă şi coordonator departament marketing festival.
Sibiu International Fringe Festival este gândit după modelul Festivalului Fringe de la Edinburgh si al Festivalului de la Avignon. Edinburgh Fringe Festival a luat naştere în anul 1947 în semn de protest al unor trupe care nu au fost invitate la Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh. În timp, Fringe-ul şi-a câştigat renumele de festival al artelor experimentale, aici prezentându-şi spectacolele creatorii aflaţi în căutarea unei voci proprii, dar şi trupe redutabile care vor să întâlnească un alt fel de public, testându-şi astfel creativitatea. Şi iată că aproape la fel, dar cu 60 de ani mai tarziu ia naştere Sibiu International Fringe Festival.
Tema sub care se desfăşoară această ediţie a festivalului este „inteligenţă”, pentru că “fără inteligenţă nu poţi oferi calitate”, explică organizatorii.
Fringe-ul de la Sibiu aduce împreună artişti tineri …
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu