Nu multi sunt cei care se incumeta sa restaureze casele parasite ale sasilor din Transilvania. Cei care o fac, se inarmeaza cu multa rabdare si investesc bani grei in restaurare. Apoi, le introduc in circuitul turistic. Doi italieni au cumparat zece case din Copsa Mare, jduetul Sibiu, din care au renovat patru.

Giovanna si Paolo Bassetti spun ca au distrus doua Land Rover in lunga lor cautare pentru proprietatea potrivita. Dar, dupa ce au vizitat 30 de sate din Transilvania, in 2005 au gasit ceea ce cautau: o ferma intr-un loc linistit, dominat de o biserica fortificata din secolul al XIV-lea la marginea padurii din apropierea Platoului Tarnava, la Copsa Mare, scrie publicatia New York Times.

Familia Bassetti a platit 20.000 de dolari, sau ceea ce ar fi astazi 26.000 de dolari, pentru o casa construita in jurul anului 1850. Pe langa acesti bani, cei doi au mai platit 6.000 de euro pentru taxele avocatilor si cheltuielile administrative si juridice.

Cladirea era putreda si se pabusea, spune Giovanna Bassetti, iar renovarea casei pe care au numit-o Green House – Casa Verde, a durat un an.

Citeste mai multe aici.

Sursa: economica.net

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

doi italieni restaureaza case sasesti in judetul sibiu si le introduc in circuitul turistic  doi italieni restaureaza case sasesti in judetul sibiu si le introduc in circuitul turistic

Ultima oră

Comentariul meu