`Personalitate unica a teatrului european`, regizorul Eugenio Barba a primit prima stea pe Aleea Celebritatilor din Sibiu. `Pentru ridicarea cercetarii la rang de arta si pentru crearea de scoli de teatru si antropologie`, dupa cum a citit Constantin Chiriac din motivarea decernarii acestei `stele`. Inaugurata sambata seara, Aleea Celebritatilor din Sibiu are primele sase stele inchinate unor personalitati culturale.
Printre aceste nume este si cel al regizorului Silviu Purcarete. In bine cunoscutu-i stil, Purcarete a comentat aceasta initiativa. `Noi suntem doar stele, Chiriac e firmamentul. Stiu ca sunt plimbari cu cateii aici, asta e o chestie care chiar imi face placere. Aceste placi vor intra in natura, vor fi fi frumos colorate si vor primi patina timpului`, a spus Purcarete.
Sambata seara, in Parcul Cetatii, alaturi de Eugenio Barba si Silviu Purcarete, au mai primit cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Sibiu regizoarea Ariane Mnouchkine , regizorul Declan Donnellan, criticul de teatru George Banu si, postmortem, Nakamura Kanzaburo XVII, actor Kabuki.

Stele pentru excelenta

Constantin Chiriac considera ca Aleea Celebritatilor este amplasata in locul ideal, avand in vedere ca parcul pe care il strabate face legatura intre primul teatru din Sibiu, construit in 1787, si viitorul teatru,

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

aleea celebritatilor are primele sase stele  aleea celebritatilor are primele sase stele

Ultima oră

Comentariul meu