Medicul Gabriel Rusu, de la Secţia ORL a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, este anchetat de Parchet, Colegiul Medicilor şi unitatea medicală unde lucrează, după ce sâmbătă a decedat un băieţel de 3 ani, pacient de-al său, pe care l-a operat în urmă cu zece zile de polipi nazali.
”În urma intervenţiei, copilul a intrat în stop cardiorespirator, având nevoie de resuscitarea medicilor de la Secţia de Urgenţă”, a anunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, tatăl copilului decedat, Ovidiu Nicolae Bogdan (foto).
Familia copilului mort acuză medicii de neglijenţă şi spun că băieţelul, Alexandru Ioan Bogdan (foto), nu ar fi murit dacă în ziua operaţiei i s-ar mai fi făcut analize în spital sau dacă medicul nu l-ar fi trimis din sala de operaţie, cu mama, singuri într-un salon, după intervenţie, când lucrurile s-au complicat şi practic, în Secţia ORL nu existau condiţiile şi dotarea să se facă faţă de o resuscitare, potrivit tatălui.
[SocialLocker text=’Vrei sa afli mai multe detalii si să vezi IMAGINI VIDEO? Precis sunt si altii interesati. Trimite link-ul pe Facebook sau Google + si VEZI TOT ARTICOLUL ȘI FILMAREA VIDEO ‘]
„Problema este cu sancţiunile care ar trebui luate, în primul rând ar trebui rezolvată problema din punct de vedere organizatoric. Nu ştiu dacă numai domnul doctor primar Gabriel Rusu ar trebui să intre şi ar trebui să fie sancţionat, pentru ceea ce s-a întâmplat. Marea parte a vinei, din punctul meu de vedere, domnul Rusu Gabriel nu a ţinut cont de faptul că nu are aşa ceva la îndemână şi nici nu s-a gândit că o să se ajungă că ar avea nevoie, în caz de ceva, ceea ce mi se pare o greşeală fundamentală”, a spus tatăl copilului decedat în spital, Ovidiu Nicolae Bogdan.
Acesta afirmă că, practic, au fost vitale minutele scurse din momentul în care, mama copilului a chemat disperată pe medicul orelist să constate că băieţelul nu mai are puls, până când acesta a încercat să-l resusciteze manual şi abia pe urmă şi-a chemat colegii din Urgenţă, cu aparatul necesar. Locul unde era internat băieţelul, Secţia ORL se află tocmai în capătul celălalt al curţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, faţă de Secţia de Urgenţă, de unde au alergat medicii să-l resusciteze pe copil.
O altă întrebare formulată acum de familia îndurerată este de ce medicul a decis să-l opereze pe copil, fără a-i mai face un rând de analize în ziua intervenţiei. Practic, medicul l-a consultat pe copil la un cabinet privat, de unde a chemat familia la spitalul de stat unde lucrează, însă a cerut familiei apoi să facă un rând de analize pentru băieţel la cel mai nou spital privat din municipiul Sibiu, aflat în curtea spitalului de stat.
„După o perioadă relativ scurtă de timp, soţia rămasă singură cu el în salon a observat că copilul are buziţele vinete. Imediat l-a alertat pe domnul doctor Rusu Gabriel care, constatând că nu mai are puls şi nu mai respiră, a început manevrele loco de resuscitare manuală. Şi a sunat la Secţia de Urgenţă, să vină echipa de resuscitare. Perioadă de timp destul de mare, după părerea mea, pentru că Secţia ORL se află în diagonala, din punct de vedere al perimetrului spitalului, la o distanţă foarte mare faţă de Secţia de Urgenţă. Nu se putea interveni în timp util, din punctul meu de vedere, pentru a putea salva viaţa copilaşului”, acuză părintele copilului mort.
Practic, copilul a fost operat de doctorul Gabriel Rusu, care i-a făcut şi anestezia locală, iar pe urmă de copil s-a ocupat în spital, doar mama, care a constatat în salon, singură, că pruncul ei se învineţeşte.
Deocamdată, singura explicaţie dată familiei de către medicul acuzat că a greşit, este că un cheag de sânge a blocat traheea copilului. Decesul a fost înregistrat cu diagnosticul de stop cardiorespirator, copilul fiind în comă, intubat, în Secţia ATI, unde a rezistat la alte două episoade de stop cardiorespirator.
În replică, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a transmis presei, prin intermediul purtătorului de cuvânt, că, deocamdată se face „o analiză”.
video: NOise Media
[/SocialLocker]
Sursa: AGERPRES
In urma cu cativa ani am avuto internata pe mama mea la sectia ORL cu fractura de piramida nazala,fapt intamplat intro zi de sambata seara,cand de garda pe sectia Orl figura dr.Rusu dar care, desi a fost informat despre internarea unei paciente, nu a catadicsit sa se deranjeze de la domiciliu pentru un consult.Deoarece mama mea mai fusese in tratament la dr.Vargatu am solicitat sa fie in tratament la acesta dar dr.Rusu s-a prezentat la serviciu luni dimineata, mai repede si de cum a intrat in sectie a cerut sa fie adusa la consultare pacienta,adica mama mea,iar la cererea surori mele de a fi tratata de dr.Vargatu,a inceput sa urle ca refuzam tratamentul si i-a facut externarea pe loc.