Sibiul are din acest weekend o Alee a Celebrităților. Aleea starurilor din Sibiu va avea propria personalitate, iar în timp se speră că va deveni un punct de atracţie turistică. Printre primii care vor primi o stea pe această alee se numără și regizorul Silviu Purcărete. Au mai primit stele Eugenio Barba – regizor, Sasha Waltz – coregraf, Declan Donnellan – regizor, George Banu – om de teatru şi Nakamura Kanzaburo XVII – actor Kabuki.

Aleea Celebrităților este inspirată de celebra Walk of Fame de la Hollywood. Atent aranjate stelele au fost dezvelite rând pe rând în prezența artiștilor care au avut această onoare. Printre ei s-a numărat și cel mai cunoscut regizor român de teatru la ora actuală, Silviu Purcărete. Acesta a fost încântat de faptul că a primit o astfel de stea și a făcut chiar și glume pe seama acestui eveniment.

”Probabil că da. E normal să am si eu o stea aici. E bine… Acesta e un loc foarte plăcut. (..) Ideea este bună. Sigur. Se mai întâmplă chestia asta și în alte părți. Da e o serbare. Lumea se bucură. E bine că se întâmplă asta”, a spus printre altele Silviu Purcărete.

Printre cei șase artiști care au primit o stea s-a numărat și omul de teatru George Banu. Și acesta a  fost încântat și onorat de faptul că are un loc pe Aleea Celebrităților.”Este un semn foarte important pentru că într-un fel statutul meu de critic de profesor e mai puțin central. Eu sunt așa mai pe margine. (…) E o onoare. Mă bucur că primesc această onoare la Sibiu. (..) Sunt foarte mulțumit”, a spus Banu.

Atracție turistică

Initiatorii acestei idei speră ca aleea inaugurată sâmbătă la Sibiu să aducă o notorietare și mai mare Festivalului Internațional de Teatru pe viitor. Aceștia spun că din anii viitori vor fi adăugate maxim două stele în fiecare an.[nggallery id=1007]

”Orașul face reverență marilor artiști ai lumii. Șase stele au plecat azi să nemurească această alee care unește primul teatru construit în România și care va lega prin această alee viitorul teatru care se va construi. (…) Sunt convins că va deveni un punct de mare atracție pentru toți turiștii, dar în același timp și un loc de recunoaștere a excelenței culturale din lume”, a spus Constantin Chiriac, director FITS.

Următoarele stele pe aleea Celebrităților de la Sibiu, vor fi adăugate vara viitoare, urmând ca pe parcursul unui an să fie stabilit cine sunt următorii artiști care vor avea parte de acest privilegiu.

Ultima oră

Comentariul meu